nedeľa 10. augusta 2014

Bulharsko

Na dovolenke v Bulharsku som bola naposledy s bratom a s rodičmi keď som bola prváčka na základke. Vtedy som prvý krát videla more a na tento moment si vždy spomeniem keď stojím na pláži hocikde na svete. Bol to skrátka pre krpca veľký zážitok.
 
Tento rok sme síce dovolenku neplánovali ale predsa sme sa rozhodli tesne po Pohode, že keď sa nám slniečka akosi nedostáva u nás musíme ho vyhľadať niekde inde. Bulharsko bol taký spontánny výber keďže jeho odlet bol hneď na druhý deň a predpoveď počasia tam vyzerala priaznivo.
No a celkom sme si ho užili. Bulharsko je krajina plná mercedesov, mušlí, ruží, obrovských koláčov, tureckej hudby, ikon, nádhernej tradičnej trojanskej keramiky, smradľavých ružových parfémov, kukurice, otrasnej kávy a nádherných romantických promenád.
 Bulhari milujú zeleninu a všetky ich jedlá zajedajú obrovskými paradajkami, ktoré sú od veľkosti často popukané. Túto ich vášeň majú podobne ako Taliani aj v štátnej vlajke: biela - jogurt  /vedeli ste že ho vynašli Bulhari? Konzistencia bulharského jogurtu sa rovná nášmu tvarohu./ zelená - všetky bylinky, ktorými sa jedlá dochucujú /typické je korenie čubrica, ktoré sa tam predávalo na kilá/, červená - už spomínané paradajky a červenú papriku.
 
V tejto krajine je lacno, takže si tam našinec môže fakt dopriať vyskúšať všetko možné /a áno my sme ochutnali aj to nemožné :D / No my sme sa len nenapchávali. Požičali sme si bicykle a s mapkou a osuškami cez biky obehali všetky turistické atrakcie v okolí. Síce som sa v tých horúčavách celkom nadrela ale tá možnosť skočiť hocikedy do mora bola celkom fresh.
O Bulharsku som toho vedela veľmi málo, preto ma prekvapila jeho fascinujúca história, nádherné pamiatky v štýle gréckej akropoly ši pravekého Stonehangu, že majú svoje vydania všetkých módnych časopisov a naozaj výbornú kuchyňu. No a asi najväčšou výhodou tejto krajiny je že vám tu skoro všetci rozumejú po slovensky a majú nás tam veľmi radi. Jedna z mála krajín, kde keď nie ste nároční sa budete hneď cítiť ako doma...
 
Aj keď samozrejme home sweet home.
 
Pripájam fotky z jednej prechádzky v modrých šatách, ktoré boli asi tým najlepším čo som si zbalila- hodili sa na pláž, na večeru, k bazénu aj na výlety :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
dress // H&M
flip flops // O'Neill
                                        https://www.youtube.com/watch?v=HhfzzZUiZC0

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára